ANUNTUL ZILEI

Multumiri...

STIMAŢI COLEGI

Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET” doreşte să vă mulţumească pe această cale dumneavoastră, tuturor celor care aţi fost alături de noi cu ocazia grevei din data de 3 noiembrie 2008 – cadre didactice, personal didactic auxiliar şi nedidactic, directori şi inspectori.
Numai cu sprijinul dumneavoastră am făcut un nou pas important pentru obţinerea drepturilor cuvenite potrivit legii – majorarea salariilor personalului didactic din învăţământ, de la data de 1 octombrie 2008, astfel cum este aceasta reglementată de Legea nr. 221/2008.
Speram ca LECŢIA DE DEMNITATE oferită de dumneavoastră să reprezinte un nou semnal pentru Guvern că salariaţii din învăţământ nu sunt dispuşi să accepte modul în care au fost trataţi de guvernanţi în aceste ultime 30 de zile.
Este însă evident faptul că Guvernul României merge pe aceeaşi linie: exercitarea abuzivă a prerogativelor sale, prin emiterea Ordonanţei de urgenţă nr. 136/2008 (prin care o serie de dispoziţii din Legea nr. 221/2008 sunt abrogate, iar creşterea salarială reglementată de actul normativ se amână până la data de 1 aprilie 2009, dar şi aceasta în condiţiile prevăzute de legea unitară de salarizare a personalului din sectorul bugetar), extinzând delegarea legislativă dincolo de limitele instituite de Constituţia României şi dispunând suspendarea aplicării prevederilor unei legi prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă.
Faţă de această situaţie, Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET” s-a adresat preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, solicitându-le introducerea pe ordinea de zi, în regim de urgenţă, a legii de respingere a O.U.G. nr. 136/2008. Considerăm că votarea acestei legi este unica soluţie viabilă pentru ca personalul didactic să beneficieze de creşterea salarială votată de Parlamentul României.
În perspectiva acţiunilor viitoare, rugăm colegii să sesizeze organizaţiilor şi federaţiei noastre orice presiune din partea autorităţilor şi orice încercare a acestora de intimidare a celor care au participat activ la greva din data de 3 noiembrie 2008.
Menţionăm totodată faptul că, în această perioadă, sunt în curs de derulare la M.M.F.E.S. negocieri având ca obiect majorarea salariilor personalului bugetar salarizat conform O.G. nr. 10/2008, care are salariul sub 1500 lei.
Vă mulţumim încă odată şi vă asigurăm că interesul salariaţilor din învăţământ se va afla şi pe viitor în centrul acţiunilor noastre.

Cu deosebită stimă,

PREŞEDINTE Prof. Gheorghe ISVORANU

PREŞEDINTE EXECUTIV Prof. Marius Ovidiu NISTOR