ANUNTUL ZILEI

Sindicalistii din invatamant se intalnesc cu Ministrul Educatiei

Sindicalistii din invatamant se intalnesc cu Ministrul Educatiei

30 Octombrie 2008
Alte teme propuse: federatia nationala a sindicatelor majorari salariale invatamant majorare salarii invatamant calin popescu tariceanu sindicat spiru haret federatii sindicale ministrul educatiei majorari salariale salarii profesori guvern tariceanu

Liderii federatiilor sindicale din invatamant au fost chemati la negocieri cu Ministrul Educatiei, Anton Anton, joi, la ora 10:00.

La intalnire vor participa: Aurel Cornea (FSLI), Gheorghe Isvoranu (Federaria Sindicatelor "Spiru Haret") si Razvan Bobulescu (Federatia Alma Mater), potrivit unui comunicat al ministerului. Nu a fost insa invitat presedintele Federatiei Educatiei Nationale, Catalin Croitoru, membru PD-L, scrie NewsIN.

Discutiile au loc in contextul in care sindicalistii din invatamant ameninta cu greva generala dupa ce Guvernul a decis, marti, prin ordonanta de urgenta, sa amane majorarea cu 50% a salariilor profesorilor pentru 1 aprilie 2009.

Legea majorarii salariale fusese promulgata de presedinte dupa ce fusese votata in unanimitate in Parlament.

Federatia Spiru Haret a initiat deja procedurile de declansare a grevei generale, in numele celor 70.000 de cadre didactice pe care le reprezinta la nivel national.

"Cel mai probabil greva generala va incepe luni, insa avem mari presiuni din teritoriu ca greva sa inceapa chiar de maine'', a declarat pesedintele Federatiei Spiru Haret, Marius Nistor.

Premierul Calin Popescu Tariceanu crede ca grevele nu sunt o solutie in acest moment. "Nu cred ca grevele sunt cele care pot sa rezolve aceste probleme. Ii invit pe toti la dialog, la responsabilitate", spune Tariceanu.

Material preluat de la: http://www.stirilocale.ro/bucuresti/Sindicalistii_din_invatamant_se_intalnesc_cu_Ministrul_Educatiei_IDN660158.html