ANUNTUL ZILEI

F E N - dezinformează (divide et impera = dezbină şi impune-ţi voinţa)

COMUNICAT DE PRESĂ

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi dezaprobă maniera Federaţiei Educaţiei Naţionale de a induce în eroare opinia publică referitor la câştigarea procesului privind salariul minim de 880 lei pentru cadrele didactice cu studii superioare, conform Contractului Colectiv de Muncă la Nivel Naţional 2007-2010. La nivelul ţării doar în judeţul Dolj a fost câştigat procesul referitor la salariul minim de 880 lei.
Astfel de tehnici de manipulare nu fac decât să creeze o stare tensionată la nivelul personalului din învăţământ.
Menţionăm că Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi a fost prima structură sindicală din România care a acţionat în judecată Ministerul Educaţiei şi Cercetării în februarie 2007 pentru nerespectarea de către acesta a Contractului Coolectiv de Muncă la Nivel Naţional. Procesul se află încă pe rol la Tribunalul Iaşi. Mai menţionăm că, la nivelul Iaşului, atât F.S.L.I. cât şi F.E.N. au pierdut procesul.
U.S.L.I.P. Iaşi a fost prima organizaţie sindicală căreia Consiliul Naţional de Combaterea Discriminării i-a recunoscut faptul că membrii săi şi, implicit, toţi cei din învăţământ sunt discriminaţi prin existenţa mai multor salarii minime pe economie.
Facem apel la Guvernul României de a elimina acest tratament diferenţiat între zona privată şi cea bugetară prin acordarea retroactivă a diferenţelor salariale până la 880 lei pentru toţi angajaţii cu studii superioare din învăţământ care nu ating acest prag.

Vicepreşedinte,
Prof. Laviniu Lăcustă