ANUNTUL ZILEI

SCRISOARE DESCHISA


DOMNULUI CĂLIN CONSTANTIN ANTON POPESCU - TĂRICEANU
PRIM - MINISTRU

Domnule Prim-ministru,

Având în vedere situaţia financiară precară a celor care lucrează în domeniul învăţământului preuniversitar românesc, Federaţia Sindicatelor din Învăţământ “Spiru Haret” vă solicită să găsiţi cea mai eficientă şi mai rapidă soluţie pentru ca salariaţii din învăţământ să-şi primească drepturile salariale aferente lunii decembrie 2007 înaintea sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou.
Vă adresăm această cerere deoarece demersurile organizaţiei noastre către ministerul de resort nu au avut rezultatul scontat, iar argumente de genul: deficit bugetar, risc inflaţionist, lipsă de fonduri etc. nu mai sunt în măsură să ne satisfacă.
În condiţiile unui salariu minim de 500 lei pe ramura învăţământ, a unei creşteri a preţurilor la bunurile de consum cu o medie lunară de 1% şi o scumpire a bunurilor alimentare cu până la 15% faţă de perioada similară a anului trecut, încercaţi să vă imaginaţi domnule Prim-ministru, cam ce poate pune pe masa de Crăciun o familie în care cei doi părinţi sunt cadre didactice în România.
Nu vă cerem să acordaţi fiecărui angajat din domeniul nostru o primă similară cu cea a unui parlamentar, spre exemplu. Vă solicităm doar să găsiţi resurse pentru ca al treisprezecelea salariu (pe care îl încasează fiecare bugetar din această ţară), precum şi salariul cuvenit pe luna decembrie, să fie date angajaţilor din învăţământ în timp util pentru a putea întâmpina cum se cuvine, în condiţii materiale cât de cât normale, sărbătorile de iarnă.
Fiind convinşi că demersul organizaţiei noastre va fi apreciat la adevărata sa valoare, va solicitam sa gasiti varianta financiara optima pentru solutionarea favorabila a acestei probleme, speciice tuturor salariaţilor din învăţământului preuniversitar din România.

Cu deosebită consideraţie,

PREŞEDINTE
Prof. Gheorghe ISVORANU